Somfy TaHoma és a Google Assistant

Mondja meg a Google-nak,
hogy tegye meg Ön helyett!

Hogyan működik a Google Segéd?

A Google Assistant mesterséges intelligenciával rendelkező hangsegéd, amelyhez különféle feladatokat rendelhet, pl. háztartási vezérléshez (redőnyök nyitása, a fényintenzitás csökkentése, a fűtés bekapcsolása és még sok más), és különféle kérdéseket is feltehet neki, pl. milyen lesz az időjárás holnap, ki nyerte a tegnapi mérkőzést. És mindez érintés nélkül, csak hangutasításokkal.

A Google Segédet használhatja okostelefonján (Android és iOS), de a Google külön eszközöket is létrehozott, például A Google Home, amely beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, amely elfogadja a parancsokat és kommunikál Önnel otthonában. Ezzel a Google-eszközök sorozatával othonában bárhol irányíthatja a Google Segédet.

Google Segéd és a TaHoma®

A Google Segéd, a Google hangalapú asszisztense számos eszközön, többek között a Google Home hangszórókon és az Androidos okostelefonokon is elérhető. A Google Segéd használatával hangjával indíthatja el a TaHoma alkalmazásban létrehozott forgatókönyvet.

Hogyan működik?

1. Mondja ki az “OK Google” szót, hogy felébressze a hangsegédet.

2. Mondja a „nyitás”, „aktiválás”, „bekapcsolás” vagy a terméknek megfelelő más ige szavakat.

3. Mondja ki a futtatni kívánt forgatókönyv, eszköz vagy eszközcsoport nevét, ahogyan a TaHoma® alkalmazásban megnevezte őket. Például “csukd be a konyhai redőnyöket”, “nyissd ki a hálószoba redőnyöket”.