Porszóró festéküzem


sam_3819_-_budova_lakovny

Az újonnan épített porszóro festéküzem a 2016-s évben a cég telephelyén lett üzembe helyezve. Közvetlenül az üzembehelyezéstől kezdődően az üzemben állandó magas minőségű termékeket porszórunk. Az üzem kapacitása úgy van dimenzálva, hogy nem csak ŽALUZIE NEVA s.r.o belső termelését, de az esetleges külső ügyfelek igényeit is kielégítse.

 


sam_3807_-_detail_navench_plech

Színterezhető termékek mérethatárai:
szélesség: 1000 mm
magasság: 1500 mm
hossz: 6000 mm

Termék maximális súlya: 250 kg

 

Az elkövetkező időszakban a porszórási technolológiáknak elsősorban a környezetvédelmi elvárásoknak kell nagymértékben megfelelniük, a hat vegyértékű króm, a vas és a cink-foszfátozás, a nehézfémek használatának csökkentése,a szenyvíz minőségének javítása és mennyiségének csökkentése lesz a cél. Az ENVIROX “NR” (Alficoat 748) vegyi előkezelés megfelel környezetvédelmi és a szigorú minőségi követelményeknek is. Lehetővé teszi az alumínium alkatrészek kitűnő korrózióvédelmét, és kiváló tapadó rétegek biztosít a porszórás alá. Gyakorlati előnye a festett részek nagyobb korrózióállósága, kevesebb hulladéko keletkezése, csökkenteni az öblítővíz mennyiségét és ezáltal csökkenti az üzemeltetési költségeket. A ŽALUZIE NEVA kft által alkalmazott technológia a GSB International és a Qualicoat minőségi tanúsítványoknak is eleget tesz.

sam_3812_-_pec_a_povrch_pedupravaA porszórás előtti előkezelés Compa-phos kamrában történik. A berendezések a ŽALUZIE NEVA kft egyedi termelési és kapacitásbeli igényeire vannak tervezve. Mivel a Compa-Phos-ban a folyadékok térfogata nagyon kicsi, így alacsony vegyi anyagok energia fogyasztása. A folyamatok és az adagolás  PLC programozott. Annak köszönhetően, hogy a termékek tisztítása nagynyomású, a folyamat lerövid így nincs szükség más technológiai lépésekre. Az öblítővíz egy visszafordított kaszkád öblítés, amely minimálisra csökkenti a teljes vízhasználat.

A termékek vegyi előkezelése amint már említettük Envirox “NR” (Alficoat 748) technológiával zajlik, Compa-Phos berendezésben. A minőség ellenőrzési folyamtokat IDEAL –Trade Service kft. végzi hogy megfeleljenek a jeln és jövőbeli követelményeknek is. Az végeredménynek mindig az ügyfél elvárásainak kell megfelelnie a vegyi technológiai folyamat a német ALUFINISH GmbH certifikált termékeivel történik. A termékek savas deoxidációja és zsíratlanítása Alfideox 74 + Alfisid 15 fürdőben történik, ezt követi a DEMI vizes zuhanysor melynek vezetőképessége 30 µS/cm, és ezután az Alficoat 748 titán rétegű fürdő.

sam_3809_-_lakovaci_linka

A kémiai előkezelési folyamatot egy minőségirányítási rendszer vezérli, amely magában foglalja a rendszeres fürdő és öblítővíz minőség ellenőrzési adatainak táblázatba való rögzítését. A kémiai előkezelést a szárítókemencében történő történő szárítás követi 80 és 130 ° C közötti hőmérsékleten. Az alaktrészek a Sames típúsu porszóró kabinba vannak tovább szállítva majd ott porszórva. A teljes felületkezelési gyártási folyamat végén 170- 190 ° C az égető kemencében fejeződik be.