Milyen az ideális hőmérséklet a ház különböző helyiségeiben, és hogyan segít ebben a kültéri zsaluzia?


A szobák ideális hőmérséklete felhasználásuk szerint változik. Magasabb hőmérsékletre van szükségünk a pihenéshez, és éppen ellenkezőleg alacsonyabb hőmérsékletre az alváshoz. Ismerje meg, hogyan lehet kellemesen hűvös levegőt teremteni a hálószobában még a trópusi nyári hőmérsékletek idejében is a kültéri zsaluziának köszönhetően, télen pedig éppen ellenkezőleg, hogyan akadályozza meg a meleg levegő távozását otthonából.

Az ideális hőmérséklet szobánként változik

Általában az ideális belső hőmérséklet 18-21 ° C között van. Ez azokra a helyiségekre vonatkozik, ahol a legtöbb időt töltjük, mint például a dolgozószoba vagy a nappali. Hagyja hűvösebben a folyosókat, ahol nem tartózkodik, és tartsa melegen a fürdőszobát, hogy zuhanyozás közben ne fázzon meg.

Ajánlott szobahőmérséklet:

 • A bérházak folyosói és lépcsőházai: 10-15 ° C
  • Előszobák és folyosók: 16-18 ° C
  • Hálószobák: 16-20 ° C
  • Konyha: 20 ° C
  • Nappali: 20-21 ° C
  • Fürdőszoba: 24 ° C

Állítsa be a hőmérsékletet úgy, hogy az Ön számára kényelmes legyen. Ebben segít az a termosztát, amely bekapcsolja a fűtést, ha túl alacsony hőmérséklet. Ha hűvösebb hőmérsékletet tart az egész belső térben, figyeljen a páratartalomra. Azokban a helyiségekben, ahol a ruhaneműt gyakran szárítják, a penész már akár 16 ° C-kon is megjelenik.

TIPP: Ne feledje, hogy egy családi ház hőmérséklete nem csökkenhet 15 ° C alá, még akkor sem, ha éppen nyaralni készül. Ekkor fennáll annak a veszélye, hogy az újramelegítés nagyon sok időt vesz igénybe, és több pénzt fog rá költeni, mint például 18 ° C-kon tartására. A belső tér túlmelegedésekor minden fok akár a teljes fűtési költség további 6% -kába is kerül. Ha hosszabb ideig 25, vagy több Celsius fok van, akkor szervezete hajlamos elszokni a hideg levegőtől, és lehetséges, hogy télen hajlamosabb lesz a megfázásra.

Állandó belső hőmérséklet: hogyan segít a kültéri zsaluzia.

Nyáron, különösen nagy melegben, a kültéri zsaluziákba való befektetése hamar megtérül, mivel azok akár 10 °C-kal képesek csökkenteni a szobák hőmérsékletét. Ha világos lamellát választ, akkor a napfénynek csak 3% -át engedik be zárt állapotában a belső térbe. A belső árnyékolókkal összehasonlítva, amelyek akár a sugárzás 36% -át is átengedik, kellemes és jelentős megtakarítást érhet el a légkondicionáló működéséhez szükséges helyiségben is.

Télen viszont hagyja felhúzva a zsaluziát, hogy több hőt engedjen a belső térbe. A C és F típusú zsaluziával mindkét oldalra döntve oda irányíthatja a fényt, ahová szükséges. Például kellemesen túlmelegítheti a padlót. Ezenkívül, ha a kültéri zsaluziát télen is csukott állapotban hagyja, a zsaluziák megakadályozzák a hőszivárgást, és további 1,5 ° C-kal növelik a helyiség hőmérsékletét.

Az intelligens kiegészítőknek köszönhetően megtarthatja a hőmérsékletet

Annak elkerülése érdekében, hogy szép időjárás esetén a zsaluziákat manuálisan kelljen bezárni, csatlakoztassa őket egy automatikus rendszerhez napelemes érzékelő segítségével. Amikor az érzékelő intenzív napfényt észlel, a zsaluziákat automatikusan leengedi és bezárja, hogy megakadályozza a belső tér túlmelegedését. Borús idő esetén a zsaluziákat felhúzza, hogy a szoba és a belső tér melegedjen. Mindkét esetben az érzékelő rendszer gondoskodik arról, hogy ideális hőmérsékletű otthonba térjen haza.

Télen a forgatókönyv pont fordított. Ha tudja, hogy reggel több a napsütés például a ház keleti oldalán, hagyja nyitva a zsaluziákat, így melegítse fel a belső teret. Állítsa be a bezáródást délutánra, amikor a nap a ház fölött van, így a beengedett hőt a lakásban tartja.

A zsaluziát távolról is vezérelheti - a Smart Home rendszereknek köszönhetően.

Tulajdonságaiknak köszönhetően a kültéri zsaluziák népszerűek az alacsony energiafelhasználású és passzív házak építésénél is. Segítenek megtartani az állandó 18 és 23 °C közötti hőmérsékletet a házban, további hűtés vagy fűtés alkalmazása nélkül.

Tartsa meg az ideális beltéri hőmérsékletet kültéri zsaluziákkal – szakembereink és viszonteladóink állnak rendelkezésükre és örömmel adnak szakmai tanácsot.

a cikk szerzője: Adéla Hlavinková